Sitovien tavoitteiden toteutuminen

Tämän artikkelin lukeminen kestää noin 1 minuutti

Arvioinnin tavoite

Arvioinnissa tarkasteltiin, ovatko valtuuston talousarviossa 2023 asettamat sitovat toiminnan tavoitteet kaupungissa toteutuneet. Tavoitteiden toteutumisen arvioinnin osana otettiin kantaa siihen, onko tarkastuslautakunnan arvio tavoitteiden toteutumisesta sama kuin tilinpäätösraportoinnissa.

Johtopäätökset

Vuoden 2023 talousarvion sitovista toiminnan tavoitteista toteutui 58 prosenttia ja mittareista 60 prosenttia. Sitovat tavoitteet toteutuivat erityisen hyvin kasvatuksen ja koulutuksen sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialoilla. Tarkastuslautakunnan arvio tavoitteiden toteutumisesta poikkesi kaupungin tilinpäätöksen arviosta yhden mittarin osalta. Sen toteutumista ei tarkastuslautakunnan arvion mukaan voi arvioida, koska terveysasemien hoitotakuun mittareille ei ollut asetettu tavoitearvoja talousarviossa vaan vasta myöhemmin. Kaupunginkanslian kahden mittarin dokumentointi oli puutteellista, koska liitetietojen perusteella ulkopuolinen arvioija ei pystyisi toteamaan, miten mittareiden arvot on laskettu.

Lautakunta toteaa, että

kaupunginkanslian tulee

  • varmistaa, että sitovien tavoitteiden dokumentoinnin liitteissä esitetään kaikki sellaiset tiedot, jotka ulkopuolinen arvioija tarvitsee pystyäkseen toteamaan, että mittarien arvot on laskettu oikein.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.