Konsernille asetetut tavoitteet

Tämän artikkelin lukeminen kestää noin 1 minuutti

Arvioinnin tavoite

Vuonna 2023 arvioitiin kulttuurialan yhteisöryhmään kuuluvien tytäryhteisöjen tavoitteiden toteutumista. Kulttuurialan neljälle tytäryhteisölle oli asetettu omistajastrategioissa yhteensä 14 tavoitetta. Kaupunginhallituksen konsernijaostolle suunnattavan yhteisöraportoinnin mukaan tavoitteista toteutui yhdeksän eli 64 prosenttia. Tarkastuslautakunnan näkemyksen mukaan toteutuneita tavoitteita oli seitsemän eli 50 prosenttia. Koska tavoitteiden mittareille ei ollut asetettu tavoitetasoja tai kriteereitä, tai mittarit olivat muuten epäselviä, niitä ei voitu arvioida. 

Johtopäätökset

Kulttuurialan tytäryhteisöjen tavoitteiden toteutumista on vaikea arvioida. Esimerkiksi yksi mittari saattaa sisältää monta mitattavaa asiaa. Yhteisöraportointi ja tilinpäätösraportointi eivät myöskään aina vastanneet toisiaan.

Lautakunta toteaa, että

kaupunginkanslian tulee

  • varmistaa, että tytäryhteisöjen omistajastrategioissa asetettujen tavoitteiden mittareista jokainen sisältää vain yhden mitattavan asian.
  • varmistaa, että tytäryhteisöjen omistajastrategioissa asetettujen tavoitteiden mittareille määritetään tavoitetasot tai kriteerit ja ne kuvataan talousarviossa, jotta tavoitteiden toteutuminen on mahdollista todeta.
  • varmistaa, että tavoitteiden toteutumat dokumentoidaan yhteneväisesti yhteisöraportoinnissa ja tilinpäätöksessä.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.