Kaupunkiuudistuksen eteneminen

Kaksi nuorta kävelee portaita ylös.

Tämän artikkelin lukeminen kestää noin 1 minuutti

Arvioinnin tavoite

Arvioinnin pääkysymys oli, ovatko kaupunginkanslia ja kaupunkiympäristön toimiala edistäneet riittävästi kaupunkiuudistuksen tavoitteita. Tätä arvoitiin selvittämällä, onko käynnistetty riittävästi toimenpiteitä, jotta kaupunkiuudistusalueille on mahdollista rakentaa kolmannes lisää asuntoja vuoteen 2035 mennessä ja tasapainottaa hallinta- ja rahoitusmuotojakaumaa. Lisäksi arvioitiin, onko käynnistetty ja toteutettu riittävästi toimia, joilla parannetaan asukkaiden turvallisuuden tunnetta ja viihtyvyyttä alueilla sekä toimia, joilla lisätään alueiden elinvoimaa ja houkuttelevuutta.

Johtopäätökset

Kaupunginkanslia ja kaupunkiympäristön toimiala ovat pääosin edistäneet riittävästi kaupunkiuudistuksen tavoitteita. Kaupunkiuudistusalueille asemakaavoitetut tontit tulevat todennäköisesti tulevaisuudessa mahdollistamaan riittävän täydennysrakentamisen. Hallinto- ja rahoitusmuotojakauman tasapainottaminen ja omistusasuntohankkeiden toteutuminen sen sijaan vaativat todennäköisesti vielä paljon erilaisia toimenpiteitä. Viihtyvyyden ja turvallisuuden sekä elinvoiman ja houkuttelevuuden lisäämiseksi tähän mennessä toteutetut toimenpiteet ovat olleet melko pieniä. Laajojen toimenpiteiden toteuttaminen ja kehittäminen on vielä kesken. Myöskään kehittämisehdotuksia yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi ei ole vielä toteutettu. Kaupunkiuudistuksen koordinaatiossa on parannettavaa.

Lautakunta toteaa, että

kaupunginkanslian ja kaupunkiympäristön toimialan tulee

  • edistää yritystoimintaa kaupunkiuudistusalueilla ja huolehtia siitä, että yritysten toimintaedellytykset paranevat, kun kaupunkiuudistusalueita kehitetään.

kaupunginkanslian tulee

  • varmistaa, että toimialojen koordinaatio kaupunkiuudistusalueilla on toimivaa.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.