Suositusten vaikuttavuus

Tämän artikkelin lukeminen kestää noin 2 minuuttia

Arvioinnin tavoite

Arvioinnin pääkysymys oli, mitä vaikutuksia tarkastuslautakunnan vuoden 2020 arviointikertomuksessa esittämillä suosituksilla on ollut. Vuoden 2020 arviointikertomuksessa käsiteltiin 19 arviointiaihetta ja esitettiin 51 suositusta.

Johtopäätökset

Tarkastuslautakunnan vuoden 2020 arviointikertomuksen suosituksista 90 prosenttia oli sellaisia, että toimialoilla oli ryhdytty joko osittain tai kokonaan suosituksen mukaisiin toimenpiteisiin. Toistaiseksi vaikutuksia on ollut alle puolella suosituksista.

Tarkastuslautakunnan suositusten mukaisesti esimerkiksi asuinalueiden ja koulujen eriytymisen ehkäisemiseksi tehdään toimenpiteitä, ja kuntalaisten osallisuutta on edistetty muun muassa osallistuvaa budjetointia ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia parantamalla. Ympäristötietoisuus hankinnoissa ja rakentamisessa on lisääntynyt. Tietoa päihdepalveluista on aikaisempaa paremmin saatavilla uusituilta verkkosivuilta. Lastensuojelun sosiaalityössä lakisääteinen henkilöstömitoitus toteutuu, mutta laitospalvelussa on haasteita saada henkilöstöä.

Koronapandemian aiheuttaman hoitovelan purun takia terveysasemille hoitoon pääsy on runsaista toimenpiteistä huolimatta pysynyt melko samana kuin aiemmin. Asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin ongelmat vaikuttavat siihen, että hoitoon pääsyä ei pystytä täysin luotettavasti mittaamaan.

Lautakunta toteaa, että

sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan terveys- ja päihdepalveluissa tulee

  • edelleen jatkaa terveysasemille hoitoon pääsyn parantamista.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.