Suositusten vaikuttavuus

Arvioinnin tavoite

Arvioinnin pääkysymys oli, mitä vaikutuksia tarkastuslautakunnan vuoden 2018 arviointikertomuksessa esittämillä suosituksilla on ollut. Vuoden 2018 arviointikertomuksessa käsiteltiin 17 arviointiaihetta ja esitettiin 49 suositusta.

Johtopäätökset

Tarkastuslautakunnan vuoden 2018 arviointikertomuksessa antamista suosituksista lähes kaikki, 92 prosenttia, olivat sellaisia, että toimialoilla oli ryhdytty joko osittain tai kokonaan suosituksen mukaisiin toimenpiteisiin. Positiivisia vaikutuksia tunnistettiin puolessa suosituksista.

Vuonna 2018 arviointikertomuksessa oli kolme toteutumatonta suositusta. Nämä liittyivät markkinaehtoisesti toimivien yhtiöiden omistajastrategioiden valmistelun kiirehtimiseen, liikenteen päästövähennysten saavuttamiskeinojen tehostamiseen ja omaishoidon palvelujen saavutettavuuden parantamiseen. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluita on parannettu, mutta lääkäripula on edelleen ongelma. Viiden suosituksen vaikutuksia ei voitu arvioida. Kahdessa tapauksessa vaikutusten arviointiin tarvittavaa aineistoa ei ollut saatavilla koronapandemian vuoksi. Koronapandemialla oli muutoinkin jonkin verran vaikutusta erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan toimenpiteiden toteuttamiseen.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.