Suositusten vaikuttavuus

Tämän artikkelin lukeminen kestää noin 1 minuutti

Arvioinnin tavoite

Arvioinnin pääkysymys oli, mitä vaikutuksia tarkastuslautakunnan vuoden 2017 arviointikertomuksessa esittämillä suosituksilla on ollut. Vuoden 2017 arviointikertomuksessa käsiteltiin 15 arviointiaihetta ja esitettiin 45 suositusta.

Johtopäätökset

Tarkastuslautakunnan vuoden 2017 arviointikertomuksessa antamista suosituksista lähes kaikki, 96 prosenttia, olivat sellaisia, että toimialoilla oli ryhdytty joko osittain tai kokonaan suosituksen mukaisiin toimenpiteisiin. Positiivisia vaikutuksia tunnistettiin lähes puolessa suosituksista. Vuonna 2017 arviointikertomuksessa oli arviointiaiheessa Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistajaohjaus kaksi suositusta, jotka eivät ole toteutuneet. Toteutumattomuus johtuu siitä, että kaupunginhallitus ja kaupunginkanslia eivät ole pitäneet tarkastuslautakunnan suosituksia tarkoituksenmukaisina. Tarkastuslautakunta katsoo, että konsernijohtoon kuuluvien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kaksoisrooli omistajaohjauksessa on edelleen ongelmallinen.

Lautakunta toteaa, että

• omistajaohjauksen selkeyden kannalta olisi parempi, että konsernijohtoon kuuluvat kaupunginhallituksen tai sen konsernijaoston jäsenet, pormestaristo ja viranhaltijat eivät toimisi tytäryhteisöjen johdossa.

kaupunginkanslian tulee

• valmistella konserniohjeen päivitys niin, että siinä otetaan huomioon aiempaa tiukempi esteellisyyssääntely.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.