Katu- ja puistosuunnitelmien toteuttaminen

Artikkelin kuvituskuva

Tämän artikkelin lukeminen kestää noin 1 minuutti

Tavoite

Arvioinnin pääkysymyksenä oli, toteutetaanko kaupungin katujen ja puistojen rakentaminen hyväksyttyjen katu- ja puistosuunnitelmien mukaisesti. Lisäksi tarkasteltiin, onko katujen ja puistojen rakentamiseen liittyvä kaupungin oman rakentamispalvelun (Staran) tuottaman rakentamistyön valvonta parantunut rakennusviraston eli tilaajan toimesta.

Johtopäätökset

Arvioinnin perusteella katujen ja puistojen rakentamisessa noudatetaan hyväksyttyjä katu- ja puistosuunnitelmia. Kun yleisten töiden lautakunta on hyväksynyt katu- tai puistosuunnitelman, siihen ei pääsääntöisesti enää tehdä muutoksia. Joskus liikennesuunnitelmat voivat aiheuttaa muutostarpeita katujen rakentamissuunnitelmiin. Tämä voi aiheuttaa lisäkustannuksia ja aikataulupaineita rakennusvirastolle. Siksi kaupunkisuunnitteluviraston ja rakennusviraston välinen yhteistyö sekä liikennöinnin ja katujen samanaikainen suunnittelu on tärkeää.

Joihinkin puistosuunnitelmiin oli tehty kustannuksia alentavia ratkaisuja. Rakennusvirastossa voitaisiin harkita, olisiko myös katusuunnitelmiin mahdollista tehdä niiden toteuttamiskustannuksia järkevästi alentavia ratkaisuja.

Rakentamisen ja siihen liittyvien lisä- ja muutostöiden sekä suunnittelun valvontaa on parannettu rakennusvirastossa viime vuosina. Kaupungin omaa rakentamispalvelua, Staraa, valvotaan nykyään rakennusvirastossa samalla tavalla kuin ulkopuolisia urakoitsijoita.

Lautakunta toteaa, että

kaupunkisuunnitteluviraston ja rakennusviraston tulee

  • yhteistyössä ja mahdollisimman samanaikaisella suunnittelulla varmistaa, etteivät laadittavat liikennesuunnitelmat aiheuta muutoksia katusuunnitelmiin.

rakennusviraston tulee

  • harkita, onko myös katusuunnitelmissa mahdollista tehdä niiden toteuttamiskustannuksia järkevästi alentavia ratkaisuja.

Oliko tämän artikkelin sisältö sinulle hyödyllinen?

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.